Effect

Ibland tänker jag bara så långt som näsan räcker. Och ibland en aning längre. Som ni kanske har anat då och då... Idag funderade jag på, när någon gör ens dag. Man får ett kort, en kram, ett litet fint brev fr vännen eller något annat oväntat som får en att le hela dagen lång och vissa fall hela veckan lång.

Jag kom på idag att jag blir så glad när sådant händer. Jag sitter där i mina egna tankar (som den kända tjuren ni vet) och helt plötsligt kan jag le lite extra. Ja, då kom jag på, att om folk kan göra sånt för mig, då kanske jag har lyckats få en och annan själ att känna detsamma och det är ju ballt. Något jag sa eller gjorde fick en person att smälta lite extra. Coolt.

allt bara går runt och runt och vi kan påverka mer än vi tror. Och då är det bäst att göra det fint. Miljoner kramar till alla som ser detta och så slänger vi in en kram till de som inte ser detta också. Lite crazy sådär på slutet av 2009. ;) Ps. Tack ditt nattliga sms, Emelie. Kunde inte heller sova, Haha!
Hihi, Gott Nytt år föresten!The last

Precis ett år sedan. Nyårsafton 2008/2009. Den var bra =)


Rainbowcolourstattoofiiint

Beauty.


År hit och dit

Imorgon är det Nyårsafton. Den aftonen jag tycker är mest läskig av alla 365 aftonar som finns på ett år. Den som får ens förväntningar att flyga högt upp i skyn och sedan som faller hårdast ner. Platt som en pannkaka. Vars förvåning som håller sig kvar. Gång på gång. 2009 blir 2010. Och jag är fortfarande som jag var. Som jag är. Är det fröken själv som är en aning trög? Hehe. Midsommar, det är något fint det.

Det som är spännande nu är ju vad jag ska fylla detta år med. Förra året var ju mest bara fyllt med hopp, tankar och drömmar. Låter väl tjusigt, in deed. Men en aning stillasittande kanske. Vad sägs om att vi gör en kollektiv förändring. Vi puttar av lågkonjunkturen från jordens alla hörn och får freden att faktiskt vara mer än bara ett ord =)

Frågetecknet i sig tycker jag är så fint...
?

Sunday sugarsweet sunday

Ja, här har det varit jullov kan man säga ;) Och längre håller den i sig. För det är socialisering med vänner, familj och främlingar som pågår (inte inkl. datorn denna gång...). Puss så länge :-*


Smiley.


23:e m. thoughts

Nu måste jag springa. Springa på uppesittarkvällen som denna tantaluttan ska vinna miljoner på. ;) Men inte bara det. Jag borde alltså springa in i livet. Genom livet eller är det för livet? Jag vet inte. Men att stå stilla och tänka, det är ovanligt det eftersom tiden aldrig stannar. Den springer.


Då är det så viktigt att veta vem man är, vad man vill och vad man gör. Men egentligen, kan man verkligen svara på det? På riktigt? Och om inte, Varför är det just det vi vill veta om alla. Varför ska vi alla få in varandra i något slags fack. Kan man inte bara få vara utan att förklara? Jag är viktigast för mig och alltså borde det vara inför mig, jag ska duga. Inte andra. Inte samhället. Dags att släppa.

 

Visst passar bilden in på mig...? På dig? Men ialla fall Allt löser sig, Alla är okej på riktigt och det finns anledningar till allt. Kärlek och God Jul!!!


Summer

Ja, det ni. Idag åt jag cheesecake med jordgubbar och grädde. En mycket mystisk och trevlig kontrast till vintern. Komiskt. Kommer nog att kompensera detta med glögg typ imorgon.

Annars då? Just nu har Jules en liten stressmage som gör att det tar år och dar för mig att äta. Sofia, hon suckar minst hundra ggr och tittar bossigt på min tallrik/kopp/etc...Kan jag få i mig det någongång? ;) Typ. Julmysglögg hos henne i lördags. Det var suuupergott. Imorgon blir det så kallad uppesittarkväll m Bingolotto, vänner och skratt. Sedan kommer syster.

Så ska jag fixa med klapparna och sen ja, då är det J u l a f t o n.... Alltid denna chock;) Sedan är det juldagen och utgång. Föresten så är jag besviken på min gran jag klädde. Kanske pillar jag på den igen. Vem vet ;) Puss på nu.

Too Young


Aaw, sweet dreams, Brittany Murphy. Only 32 years old...
=(

Glad 4;e Advent


Mjau

All good, sugarhearts? (jag kan allt se att ni ett par som läser ibland ialla fall, hehe). Med mig är det goooood. Fortfarande kul med snön med för kallt med kylan. Borde verkligen skaffa mig ett duntäcke till vinterjacka. Annars försökte jag mig på att göra lasagne igår. Hoppas på att den är läcker ;) Och hur go' är inte katten nedanför? De där gröna ögonen vore inte helt fel att glida omkring med. Hehe. More bs could come later. Puss.

purrpurr, sweet pussycat =) (Stardustandsequins).


Jag såg hjärtat <3

Var du än befinner dig - Har du en famn för mig?Ja, jag är besatt. Varenda låt påminner en om livet och dess olika kärlekar. Vänner, familj, städer och såklart, ni vet. Det Där. Det stora. Som väcker liv i de allra kyligaste och uttorkade i ens hjärta. När man på riktigt känner blodet pumpa ett par extra varv i hjärtat i ens kropp. Jag blir en smula förvånad varje gång. Att le från själen, Att skratta från magmusklerna, att rodna om kinder och tindra i ögonen. Det är sånt jag är försiktigt med för att jag är rädd om mig. Eller snarare muren min. So silly. För det är ju det riktiga man vill känna. Känna kontakten mellan hjärna, hjärta, själ och kropp.

Puss fr tröttis J

SYTYCD

Jag har precis sett sista avsnittet av So You Think You Can Dance season 3. Älskar det programmet. Alla är så duktiga asså. Och fina Sabra vann. Levererar denna dans for you. Så supertalangfull. Åååh. Oh well, Natti på er for now:)

Fly mot himlen

Titta, sådan fin lampskärm. Den måste jag nog ha. Etersom materiella saker gör en så mycket mer lycklig. Ja, konsument som man är. Haha. Nä, men på riktigt, Visst var den lite tjusig? 350 riksdaler på designtorget.se om någon mer tyckte den var rar =)


Jag bara vet - Lisa Ekdahl

Etc...

Genial Genius Genus

Iiih. Jag har tryckte på Lägg till-knappen nu. Ja, på studera.nu. Genusvetenskap A. Lät halvläskigt. Fast jag har ingen aning hur man gör med allt. Meriter och komplettering och ansökan om CSN. Tidigare idag kändes det mer okey.

Sen så, så kollade jag på mina betyg. Dumt gjort... Jag blev mest off. Mindes hur  o t i l l r ä c k l i g  man kände sig oavsett hur mycket man än försökte. Ibland lite mer och ibland lite mindre, det kan jag erkänna. Men att jag i alla fall kunde utan att fjäska. Att jag fick med det man skulle utan att skriva 5 sidor för mycket. Men det alltid lättare sagt än gjort. Jag försöker vara stolt men det känns mest falskt då. Antar(hoppas) att det mest är en mognadsgrej. En dag kommer nog jag att acceptera gymnasiet på ett annat sätt. Det är ju inte så mycket jag kan göra åt det nu. Endast note to self; Låta dom samla damm i en byrålåda för säkerhetsskull. Hehe.

Nog om det. Genusvetenskap A. Hur freaky? Undrar om det är någon som har någon go' erfarenhet av det... Inte ens säkert att jag kommer in. Så sent in jag söker. Hahaha, Mañana, mañana;) Och om så är fallet, så gör det inte så jättemycket.

positivkråkunge. Noot... jag får nog titta på Deepak Chorpa's The Happiness Prescription igen. Och igen. och igen ;)

Adventsstake

 

Me as Fab four ;)
Tänkte mest i härlig Advent och juletidsanda.

Snövit gillar pepparkaksballerinor

Vet ni? Vi har lite snö. Här i vår stad. Jag har faktiskt hunnit att längta lite. Så himla fint (när det är vitt och knastrigt, inte grått och blött...hehe). Så nu sitter jag med glögg och myser. Plus att jag lyssnar om och om igen på Melissa Horn, Lisa Ekdahl och Ted gärdestad. In that kind of mood today. Provat ballerinacookies a la pepparkaka. Smakar bättre än originalet. Det ni ;)

Annars ska jag bara skänka varma tankar till olika håll. Jag har ju lyckats inspirerat ett par fina filurer med The Secret. Det känns så himla häftigt.  Bara genom att visa filmen. Det komiska är att jag själv har fortfarande lite svårt. Jag som t.o.m. läst boken. Jag oroar mig för mycket för framtiden och ser resultatet endast i vad som är nu. Och nu är inte vad som är. Det är ju det som var. Oj, det blev svårt. Men det jag tänkte förr är nu så om det jag tänker nu ska dyka upp. När sker det?

Ja, jag vet. Jag ska nog bara ta lite mer glögg och inte fundera så mycket.
Och kanske lyssna på Basement Jaxx istället. Hehe.


Jules autumn/winter 2007.

Dancing as a Queen all saturday long

 

 

Självklart var lördagen mycket, mycket bra. Självklart var det ett fantastiskt julbordbuffé med julskinka, laxpaté och rostbiff som avrundades med t.ex. saffranspannacotta och vitchokladmousse. Åh, jag skulle ha stulit med mig maten hem. Ja, ner med skinkan i väskan bara och ut på krogen. Hm, kanske inte...

Så såg jag dessa fyra showartister och de var hur duktiga som helst. Jupp. Sjungröster som var alldeles ljuvliga och deras kläder! Oh, vad jag bara ville vara en glittrig silverboll just då i mina svarta kläder. Men jag tog mig i kragen(a la svart) och följde med två glada arbetskollegor ut. Vi dansade och det var helt enkelt toppen. Kul med positiva människor. Bra Luciavaka!

Så nu ska jag lägga mig. Om man sneglar på klockan...Så verkar det ju logiskt. Kvällarna i resten av helgen har varit allt annat än logiska. Förresten var nog logiskt någon gång runt 01. Oops. Så bäst jag tipptappar till sömns. Puss.

Långa nätter - MH

Därute finns så många långa nätter
Och han ligger ner och vilar mot mitt arm
Jag längtar bort ifrån hans kyla och hans charm
till långa nätter, till långa nätter....

Säg, är det långa nätters fara att se det man vill se och var den man
vill vara och någon att ty sig till när långa nätter inte gör som man villTotal B*tch

Nu börjar jag bli stressad. Måste göra mig i ordning. Men är sjukt trött. Seg kväll igår som avslutades vid ca 04. Smart, Jules. Men men innan all min hysteri (som iofs har börjat. Lite.) tänkte jag bara bjuda på detta inlägg. Sjukt bra. Sjukt fyndigt skrivet. Sjukt bra blogg. Läs och håll med (annat är fel, muhaha.) liksom;

love-of-my-life

Personalfest och Julig monolog

Idag ska jag på Julkalas med jobbet. Och jag är sjukt nervös. Haha. Ingen aning om hur det kommer vara men det är väl bara att ge järnet (och låta bli att svepa en hel flaska av vad som finns närmast till hands med alkohol). Upptäckte just att himlen är rosa. Åh. Fint. Nervööööööös. Vad ska jag ha på mig? Ta med sig blommor, alkohol eller? Äta innan? Fly efter? Hur gör folk? ;) Fortsättning följer. (Fan, klart man vill ha fjärilar i magen. När det kommer till kärlek. Inte julfesten med jobbet. Haha. Då är det snarare oroliga fjärilar än pirriga...)

Allt kommer gå bra.

Allt är okey.
Och om inte, så är det en del av det förflutna redan imorgon.
(Och om det blev pinsamt, glömt också).
Märkts det att jag aldrig har varit på personalfest? =P

Kom i tid.


 


WildFox - Oh, I need some bangs


le smoke

Alla goes Gaga


Grönt är Skönt

Jag var en systembolagspåse och pimpade upp mig med vindruvor som örhänge och en flaska på påskjolen ;)
Emelie went strong as a Green Peace-aktivist och sötaste julgranen, det var Johanna =)
Resten vara bara greenilious.


Gloria Gaynor

Iiiiihihiiihi. Idag är jag såååå trött. Men det är okey. Jag hade trevligt, trevligt igår. Pimpade upp hemmet lite m gröna ballonger, ljusslingor och swischade sedan ihop:

- Gröna drinkar a lá Brevann (smakar tuttifrutti typ).
- Grön soppa a lá sparris (Mm, yumyum).
- Pasta m. pestochampinj.paprikavitlöksås (Helt ok).
- Efterrätten blev vaniljglass kaktus/citrus sorbet i kiwisås
(Gick nog hem bäst hos folket, de små gottegrisarna).

Allt i grön anda. Sedan blev det utgång även om jag tror att det att spårat bättre hemma m mer gemenskap och skratt (men som tur var spelades det i alla fall både I will survive och Bailando så jag skakade rumpa ändå).

Gick i min säng runt halv 06. Så om jag delade säng än en gång med Obama så minns jag tyvärr inte det. Hehe. (Idag är ok att verka lite extra osammanhängande, ifall ni undrar vad jag snackar om egentligen).

Psst. Leka modeblogg; Köpte jeans idag. Vara mig själv; Firade med pizza efteråt ;)

Green day

Today. This is it.
Ikväll går allt i grönt.
Vänner, mat och kärlek.
Så får vi se hur folk dyker upp.
Kanske som nedan..eh..mode är vackert;

Hihi.

HOPe

Det finns hopp =) Min hals känns bättre. Hurray! Det kan ju bero på alla painkillers som numera är mina bästa vänner men hopefully så är det mer än så. Så jag ska i alla fall våga mig ut på gatorna. Fast för säkerhetsskull ska jag klä mig som michelingubben. Man vill ju inte riskera något. Mina mål är:

- Apoteket.
- Systembolaget.
- Matbutik.

Haha. Fin kombination, va?

Craving 4 the Jack

Titta vilka finafina jackor! De två översta är från Miss Selfridge och de två nedersta är från Topshop. Jag skulle ju vilja ha en fin jacka som inte är svart. Känns lite trist i höst och vinterrusket, tycker jag. En gul vore coolt också men dessa är verkligen tjusiga. Tyvärr är jag en snål (eh, sparsam. Jag menar, sparsam!) typ och tycker nog att ca 750 - 900 kronor är lite väl för dessa. Om de nu inte råkar vara supervarma. Fast dom är ju fina. Det är nog inte så farligt pris (Jag köpte ju min förra för 200 spänn. Hehe. Kanske det är därför det känns som Jules sväljer bowlingklot). Undrar jag, om jag ska be min syster att gå och peta på dom och se hur det verkar =)

 

 

Psst. Nu har jag äter typ 3 färska vitlöksklyftor. Mohaha. Känner mig som The Garlic Monster with the breath of death;) Vad gör man inte för hälsan...


Halsus Ontus (Lite beklagan över hälsan. Går bra att ignorera...)

Ja, Min hals dödar mig. Inte så mycket på dagarna som på nätterna. Ca 3-4 nätter. Yumyum. Säkert sprutans fel. Så det känns bra att vara singel när man inte kan sova, stönar (inte den sortens stön...), hostar och suckar. Vid fyra gav jag upp och tog mig en ipren till wickning. Konstigt nog dödade den inte värken helt och hållet utan fick halsen att domna av lite.

Jag blev lite rädd ett tag att det skulle vara något men jag ringde ialla fall sjukhusrådgivningen idag och blev en aning lugnare. Hon rekommenderade t.ex. mkt vila (sa jag att jag inte kunde sova..?) vilket resulterade i att jag möblerade om. Eh (jag är bra på att lyssna..). Man vet ju inte om det har någon påverkan att sängen står under mitt kalla fönster. Så det är bara att kriga på med vitlök, vatten, varmt vatten med citron och honung. Inatt ska jag fasiken sova och vakna upp och klappa på min hals och kvittra; Aaah. Smooth. För på lördag ska jag har gäster. (I värsta fall får jag väl svepa en whisky och se vad som händer. Hehehe).

Jag är även tacksam över, tro det eller ej, att jag är ledig och kan vara zombie hemma. Själv.
Trist att skrämma kunder på jobbet liksom.


RSS 2.0