det fina som finns, som inte ses

<3

 

Min fot lever. Lite blå, lite svullen men viftar ändå. Så jag är tacksam. Det hade kunnat vara värre.
Värre med livet överhuvudtaget. Nog finns det brister. Brist på sömn, säkerhet, mat och känslan av att veta. Men livet känns, det rör sig. Och dagarna hinner inte med. Det är en mäktig känsla. När man skulle kunna tänka sig att ta det lugnt men sen ler. Och tänker att äsch, det löser sig ändå.

 

Och det gör det. Lugnet kommer alltid ikapp men jag ska passar på att njuta när det rör sig. Om det så handlar om mycket jobb, mycket skola, vänner eller annat fint i livet. Som finns. Vissa lyfter en utan att veta om det. En av mycket fint som finns som inte syns. Sweet dreams, angels.


iih

iih. Alltså. Det är numera sjukt halt ute. och jag ramlar ju så gott som regelbundet ändå, men nu. Nu är min ankel svullen för att jag föll på den. L ä s k i g t. Går väl över t imorgon..? annars blir jag mktmkt mer orolig än nu. iiih. Aldrig haft en svullen ankel... Hm =/

Minilista på dagdrömmar för en lång dag

Klick!


Puss Jorden

Idag har jag verkligen lust att säga någonting jättesmart. Något typ Det-här-visste-ni-inte-minsann-tänk-så-vis-man-kan-vara. Men nä, ingenting sådant. Än iallafall, dagen är ju inte slut än;) Fan va gött med solsken idag iallafall. (Om man bara tittar upp så ser man inte de två metershöga snöhögarna vid sidorna av vägen).

(min, fr Depeche Mode-konserten).


Snöstorm

Det positiva med att det är snöstorm ute är att jag faktiskt pluggar på en lördagkväll. Haha. När hände detta sist..? Senast det var en storm av någon slag kanske... Känner mig nästan lite cool (okey, pyttepyttelite nu) för att jag gör något så ovanligt på en lördagskväll. Alltså det är ju sjukmycket snö. Vart ska all snö ta vägen sen? Bara en tidsfråga tills vi ser isbjörnar vandra omkring här på riktigt. Alldeles nöjda över nya Nordpolen. Hehe.

Dessutom nyser jag ju varannan sekund och äger endast trasiga skor så det är också övervägande anledningar till att hänga kvar i hemmets mörka vrå. Men är det inte dags för lite vårglimtar nu? Bara som lite aptitretare. Jag minns knappt hur solens strålar känns mot huden, känslan av solglasögonen på eller hur det var att gå ut utan jacka på. Någon som minns..?


(flickr)

Arrested

I'm totally loving this fr Vouge Brazil. Snyggt.
Annars ska jag springa till jobbet. Skönt att musik i öronen nu. =) Makes me happy.
Fnissar lätt åt folk som cyklar och dess rumpa sticker fram. kallt kallt kallt.
Att om man säger inte inte inte, och har koll på the secret, vad blir det då?
Hehe. Och gillar fyllda kylskåp och stora täcken.
Snön utanför dock. Oh my. It's taken over the country...Tjockt, smuligt och vitt/brunt.
Men men. It's all good. Mer eller mindre ;)
Hehe.


Telephone - Lady Gaga

Bonjour, friends! Today it's time for uni. Men sen då ska jag skutta till ICA och hämta ut en telefon.
Wiho. wiho! Så håller vi tummarna för ett supernice nummer =) Ja, seså det gör vi =P
Hoppas vi alla får en mkt bra dag. Au revoir!
(?, Qutebook)

Bands, beer n' rock n' roll

Åh. åh. åh.
Vad?

Jomen vet ni vad?

Vad?


Jag har jag varit på en klubb och sett ett par band och det var hur fint som helst.
Man blir alldeles varm inombords av glädje (och basen som dunkar igång hjärtat).
Ja, det var hur fint som helst. Det borde man göra oftare.


Och vet ni?

Nä vad?Det ska jag igen, den 17 mars. Så fint fint fint!
Can't wait för mer rytmiska gitarrlirare, rockstars och öl.
Fiiint.

Namnsdag


(Facehunter)

Seså vackert Stockholm ändå kan vara, i detta Vinterland. Ja, fr Sverige till att numera kallas Vinterland. Annars har fröken slarvat m plugg, ätit semla m ett torn av grädde och köpt en telefon. Galet. Fast man blir ju handikappad utan en lur i näven så. Varit utan telefon sedan lördags. En ovanlig, lite läskig men även mycket befriande känsla. Hehe. Jaja, nog med strunt. Imorgon skall det pluggas och gå på spelning ju. Natti önskar Jules.

Bu dd Ha

 

(Qutebook)

 

 

 

Jag glömmer så lätt att jag är så kraftfull. Att jag har makten att påverka. Att mina tankar är mitt liv. Så styrs jag av dom. Så lätt. Låter de styra mitt liv. Och livet blir en stor virvelvind. När det är Jag som har kraften. Jag styr mina tankar. Endast jag. Jag styr mitt liv. Och förvånas jag av omständigheter så är det jag så bestämmer hur jag påverkas av dom. Någon som förstår vilket spår jag är på...?
Förutom Buddha, såklart ;)


True

 

"Don’t attach yourself to anyone who shows you the least bit of attention because you’re lonely. Loneliness is the human condition. No one is ever going to fill that space. The best you can do is know yourself… know what you want."

 

White Oleander, Janet Fitch (QuoteBook)


SmultronSommar

(Psst. Smultronvin är icke gott. Bara så ni vet så går ialla fall citron mer hem...)
Annars då? Drömmer o har mig. och dricker a bit too often men men.
Ska man behålla stämpel cool så..(haha, yeah right).
White Rabbit - Jefferson Airplane. -it's a keeper ;)
Klem!!!

=)

Om jag hade haft smilgropar så hade de varit synliga nu.


=)

Let it go

Jag är så sjukt irriterad. Ni vet när rynkan i pannan jobbar för fullt och käken spänner sig aldrig förr. Dock har jag ju av tidigare erfarenheter märkt att det hjälper att skriva av sig här. Ja, jag känner nästan på en gång hur mungiporna rör sig uppåt. Hur är det möjligt? Hoppas alltså.

Annars...Plan B:
Alkohol!


(psst. plus för dagen; fika m friends, klar m uni-uppgift och slutligen häng m flicks).Love to have a wall like this ♥

Julia funderar

Alltså min kurs är så himla intressant. På riktigt. Alla borde få lite mer kunskap om genusvetenskap, istället för att tänka på håriga radikalfeminister. Jag blir alldeles koko i huvudet av all information som ges ut. I takt med föreläsningarna blir känslan av att det kliar inombords bara mer och mer intensiv.

Det känns som om ju mer medveten jag blir desto mer obekväm. Men egentligen man kan ju inte vara uppe i det blå och vara omedveten även om det känns okey. För ibland kommer känslan ändå. Känslan av att ska det verkligen vara såhär? Varför säger vissa människor sådär? Nämen hur kan folk tänka så?

Det blir så tydligt hur människor värderas olika. Fastän man gång på gång blir inprintad att det inte längre är så. Hysch hysch, lilla vännen. Inte väcka den björn som sover. Det är bra som det är nu. Klaga inte. Och det bara kliar och kliar. Varför all den här rädslan och varför all den här fientligheten mot våra medmänniskor? Ja, för det är ju det vi är egentligen. Män, kvinnor, svarta och vita etc.
Först och främst människor. Alltså lika.

Vi får alla plats här i universum.

Nu ska jag väl återgår till plugget, med andra ord.
Puss på jämställdhet.

Rainbow <3


Regnbågensnagellack

Jag köpte nya nagellack idag. Inte lika fab som dessa naglar utan endast i färgerna skogsgrönt och neonrosa. Det blir nog fint ändå. Annars somnar jag typ i vaken position. Hur nu det går till. Uni var fint idag. Imorgon vill jag gå en långpromenad om mina hörlurar har kommit. Jag har saknat relationen till Ipoden. It will soon be back on ;) En dag ska jag ha fina regnbågsfärgade naglar jag också. SugarsweetDreams.


Skull

Något säger mig att dessa kommer nog öka i pris.

R.I.P Alexander Mcqueen.


OopsieDaisy

So little Julie snoozade little too many times, yes. Suck (läs; J*vla fan), så lära sig om studieteknik får bli på egen hand med andra ord. Good luck. (Jag kan dessutom ana Maddes smygnöjda smile. Evil kvinna. hehe).

Nämen på riktigt. Ska jag utnyttja min sömnlösa morgon till något vettigt
(läs; studier om kvinnokultur) och sedan innan skolan unna mig;

a) En powernap.
b) Avsnitt av HIMYM.
c) Något valfritt impulsivt alternativ.

11 feb“We work on ourselves in order to help others, but also we help others in order to work on ourselves.”


- Pema Chodron

Naaw

Unknown/tumblr-fil


Vilken bild... Inte mycket att berätta. Det kommer. Drömmer om sol, snubblar i snön, prioriterar bort sömn, äter massa sött, försöker le, hittar fina bilder, tänker på hud, försöker inte hata samhällets stereotyper och gillar annars att allt löser sig. På ett sätt eller annat. Nu; Studera bör jag annars dör jag. Än en gång - less sleep. Oh well. What to do? ;)


Goodmorning Starshine


(etc & unknown).


fairytalereality

Something tells me that this movie has given lots of women hope about love again...

- Good or bad?


I have bangs now.

(Le love, Le fashion & unknown).You know that I could use somebody...
Someone like you.


- Kings of Leon.


Give me. Just give me.

Psst. Samernas nationaldag idag.

Blueberry

Davids röst i Depche Mode är så himla behaglig att lyssna på och texterna - Ja, man kan inte annat än att hålla med <3 Annars pilliduttar jag med recensionen (alltför lite dock), babblar med Vea och ser fram emot ölen ikväll (lite alltför mkt dock). Hoppas på massa trevligheter och mys i helgen. Att jag får ont i kinderna av att le. Guldkornshelg, helt enkelt. Puss på nosen.


You know it

I laugh


I love


I hope


I try


I hurt


I need


I fear


I cry


And I know you do the same things too.
So we're really not that different, me and you. (I feel Happy)


G

"Kan du läsa när det är sådant oväsen?"

- Eeeh, har jag något val...?

Prutt.

Owl

Giss vem som kom igång med pluggandet sisådär runt 22.30isch..? Haha.
Ouí, indeed. Little nattugglan här. Men ska alldeles snart unna mig sömn;)
Kan ju underlätta att säga mer än bara "gäsp" imorgon på seminariumet...

Manligt

Jag mindes just varför jag och plugg inte passade som handen i handsken. Jag kom liksom på att jag inte äger så mycket självdisciplin (läs; ingen). Och att jag kommer bli tjock och få diabetes då plugg för mig är synonym med att proppa-i-sig-massa-socker-i-form-av-godis. Ofokuserad tjej borde lära sig allt vad studieteknink innebär.


Lemontears

Om du har pillat på en citron, så bör du inte peta dig själv i ögat. Blink, blink. Vattenfall.

Fantastiska Frankrike
Paris by night and a flower as a compliment =)
Oooh <3

The Second February

Oja, här sitter jag och känner mig lika busig som jag ser ut på den där bilden. Jag sitter nämligen och lyxar/snaskar/äter/mufflar marknadsnougat. Istället för middag.
En sådan tjugoåring, inte sant ;) Men mums är det.


Idag har flutit på fint. En jättesnäll bibliotekarie var oerhört hjälpsam m kurslitteratur, En grabb höll en mkt intressant föreläsning om mansforskning, jag smet smidigt (nåja) fr en kontrollant på bussen och mumsade på laxig sallad m Madde som blivit m lägenhet innan en snabbis på jobbet. Fint.
Imorgon ska jag klippa mig långt. (I wish...).

PUSS!!!

 


Don't just tease for fun.Jag ville bjuda på färg en dag när jag var trött på vinterheten. När allt är vitt och alla bär svart och man vet knappt hur solens strålar känns. Ja ni vet då, då kände jag för gul ögonskugga, regnbågsfärgad tröja och lite skojiga naglar.

Nu känner jag mig inte lika färgglad. Lite mer förvirrad. En anledning är att man känner sig instängd utomhus. den tjocka, tjocka 'mulheten' som inte släpper in solens strålar och snön som ligger och omringar en. En annan anledning är att det ska vara så krångligt att få tag på kurslitteraturen på universitetet. Fler finns det. Jag vill inte att spöken ska komma och krångla. Ingen ska leka med mitt hjärta. Varken nya eller gamla sådana.

Men jag antar, eller jag vet, att jag bara bör ta ett djupt andetag, le och se det fina som finns. Alla fina som finns och det fina i mig. Vara tacksam. Som man glömmer så lätt. Men jag är tacksam.

Tack för att jag är jag.

RSS 2.0